Г-жа Череша в „Преди обед“ – Новогодишна трапеза

февруари 11, 2021 siteadmin

Здравейте!

Този четвъртък в „Преди обед“ по bTV ще ви покажа как сами да подготвите новогодишната трапеза вкъщи.

Тази година най-добият вариант се оказва прекарването на празника в домашна обстановка. Защо да не направим трапезата за близките си така, че да ни завидят дори най-добрите ресторанти.

Идеята е от Г-жа Череша, а какви цветове и аранжировка, оставяме на вашето въображение.
Масата ни е украсена с парче останал ленен плат и ти-шлайфер от отрязано старо одеало. В средата на масата е поставена декорация от клони и златни топки. Салфетките са навити на руло и завързани със златен шнур, като приборите са мушнати в тях.

В чинията за акцент е поставена златна кошничка с шишарка върху, която е написана мини табелка с имената на гостите, обозначаващи кой къде да седне. В самата чиния е поставено и малко подаръче за гостите – бурканче с украса, в която има любим чай!

Светещите лампички на масата продават чар, но естествените светлини на свещите поставени в ръчно изработените свещници също помагат за това.

Свещниците са направени от стари ракиени бутилки пръснати до средата със златен спрей – ако обаче имате малки деца вкъщи заложете на напълнена чаша с малки коледни топки, която да обърнете наопаки така, че да поставите мъничка свещ с батерия на края на столчето на чашата.

Украсата на шампанското оставяме на вас!
Успешна, здрава и усмихната 2021 г.!

 

Ето и видеото от епизода:

 

И няколко снимки от подготовката на празничната трапеза:

 

Изпратете ми снимки на вашите трапези на страниците ни във Facebook – Работилничката на г-жа Череша или Г-жа Череша

Следете страницата на Работилничката на г-жа Череша, където има много други идеи и вдъхновение за ръчно изработени декорации и украси.

До следващия четвъртък!

Г-жа Череша